W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies
Akceptuje ciasteczkaPasieki, miód w kuchni i tradycje kulinarne Powiatu Tarnowskiego
W ramach zadania planuje się wykonać nasadzenia roślin miododajnych w przestrzeni publicznej JST należącej do Powiatu Tarnowskiego, nakręcić filmik z nasadzeń popularyzujący potrzebę ochrony zapylaczy, przeprowadzenie 2 warsztatów dla dzieci i młodzieży szkolnej w wymiarze czasu nie mniej niż 4 godz. każdy przy liczebności grupy min. 15 osób, opracowanie i rozpowszechnienie w mediach lokalnych (gazety + strony www gmin) materiały i info. dot. problemów pszczół i dzikich zapylaczy, materiały i informacje promujące tradycje kulinarne na bazie miodu i miód w kuchni z obszaru Powiatu Tarnowskiego jak też przygotowanie stoisk na wydarzeniu plenerowym (podczas Dożynek Powiatowych) w tym 1 pokaz kulinarny i 1 warsztat edukacyjny podczas wydarzenia. Nasadzenia roślin miododajnych na obszarze ogólnodostępnym o różnym okresie kwitnienia pozwoli zabezpieczyć
żywność dla pszczół i zapylaczy, pomoże w wskazaniu problemu z jakim się zmagamy przez zanik bioróżnorodności.
Informacja o projekcie w Polskim Języku Migowym
Wartość projektu: 37 370,00 zł
Wartość dofinansowania: 25 000,00 zł
Okres realizacji: 15.05.2023 – 30.11.2023
Źródło dofinansowania: Województwo Małopolskie